Investeringsstatuut

Auteur: Thomas Chaulet &, Dennis Jansen

Het Investeringsstatuut, bijna elke corporatie heeft er één. Vanuit SMART Real Estate zijn wij dagelijks bezig met investeringsanalyses en zien dat veel van onze corporatieklanten hier mee worstelen. We merken ook dat als je dit onderdeel aan de voorkant goed opzet en borgt binnen de organisatie, het veel discussie voorkomt tijdens het beoordelen van de projecten. Wij hebben onze ervaring en de vele voorbeelden vanuit onze klanten gebundeld, om zo tot een duidelijk financieel paragraaf te komen voor een investeringsstatuut.

inhoud publicatie

Het doel van deze financiële paragraaf is om woningcorporaties te ondersteunen in de uitwerking en toetsing van het Investeringsstatuut. De financiële paragraaf dient hierbij als voorbeeld op welke manieren investeringsprojecten financieel getoetst kunnen worden en hoe dit kan worden vastgelegd in het Investeringsstatuut. Een belangrijk onderdeel van het Investeringsstatuut is het normenkader. Hieraan toetsen corporaties hun investeringsprojecten. Het valt aan te bevelen om de normen van de toetsen jaarlijks te actualiseren als gevolg van wijzigingen in de verwachte kosten en opbrengsten van investeringsprojecten. Om corporaties op weg te helpen met het toetsen van investeringsprojecten, hebben wij een basis normenkader opgesteld op basis van kengetallen uit de SMART Benchmark.

remove_red_eye 0
thumb_up 0
whitepaper
De mensen bij SMART krijgen een kick om hun klanten anders naar vastgoedbeslissingen te laten kijken, zodat zij zelf veel effectiever en efficiënter kunnen gaan werken. Slim!
Daarom ons motto: "If you can’t explain it simply, you don’t understand it well enough."
Contact
> Ten Hagestraat 9
> 5611 EG Eindhoven
Volg ons
SMART op Linkedin
check
Succesvol verstuurd
error_outline
Fout! Er is iets fout gegaan, probeer het opnieuw of neem contact op met info@smartrealestate.nl.