De waarde van de binnenstedelijke omgeving

Auteur: drs. M.M.L. Houben MSRE RT

Dit onderzoek zoomt in op de ruimtelijke heterogeniteit en toont aan dat de grondwaarde binnen één gemeente een enorme spreiding laat zien wanneer de grondwaarde per vierkante meter in het centrum van de stad wordt beschouwd. Door een reeds bestaande methodiek voor het scheiden van grond en opstal toe te passen op gestapelde bouw wordt inzicht verkregen in de enorme toename van het grondwaardesurplus op locaties met een verdichting van de bebouwing. Dit geldt niet alleen voor de grondwaarde per vierkante meter perceel bij verticale verdichting. Ook de grondwaarde per vierkante meter bruto vloeroppervlakte is in het centrum van de stad aanmerkelijk hoger dan daarbuiten. Dit geeft te denken over de hoogte en steilheid van de grondwaarde gradiënt in wereldsteden als Londen of New York. Lees hier de scriptie. De scriptie is genomineerd voor de ASRE-scriptieprijs. Uitreiking medio 2017

inhoud publicatie

Dit onderzoek is gewijd aan het ontwikkelen van een methodiek op basis waarvan de grondwaarde in de dichtbebouwde, hoog stedelijke omgeving kan worden vastgesteld. Het achterhalen van deze informatie is vanuit diverse oogpunten interessant, zowel vanuit academisch perspectief als vanuit de vastgoedpraktijk. De methodiek die wordt toegepast is gebaseerd op een reeds bestaande methode om uit een markttransactie de waarde van de opstal en de waarde van de grond van elkaar te kunnen scheiden.

remove_red_eye 0
thumb_up 0
whitepaper
De mensen bij SMART krijgen een kick om hun klanten anders naar vastgoedbeslissingen te laten kijken, zodat zij zelf veel effectiever en efficiënter kunnen gaan werken. Slim!
Daarom ons motto: "If you can’t explain it simply, you don’t understand it well enough."
Contact
> Ten Hagestraat 9
> 5611 EG Eindhoven
Volg ons
SMART op Linkedin
check
Succesvol verstuurd
error_outline
Fout! Er is iets fout gegaan, probeer het opnieuw of neem contact op met info@smartrealestate.nl.